New York házhoz jön - újra Budapesten a Fun Lovin’ Criminals

Zene

Szombat este lép fel a 90-es évek New York-i alter szcénájának nagyágyúja, a Fun Lovin’ Criminals, hogy a Barba Negrában boldogítsa a kedves közönséget.

Az 1993-ban alakult zenekar első nagylemeze, az 1996-os Come Find Yourself egyből meghozta számukra a sikert, az album bekerült az év tíz legjobb debütálása közé. Ráadásul a zenekar számos slágert is produkált (például a Tarantinóval közösen jegyzett, Pulp Fictionös Scooby Snackset). Ahogy sok-sok évvel ezelőtt írtuk: „A rock & roll szokásos »hadd szóljon«-életvitelébe humort és sármot vittek; piálós, csajozós dzsigoló-, illetve gengszter-imázsukat kellő öniróniával tudták kezelni.” A trió utoljára 2010-ben jelentetett meg albumot, 2021-ben Huey Morgan frontember kilépett a zenekarból.

De a történet nem ért véget, épp ellenkezőleg…

A többiek úgy döntöttek, hogy nem hagyják abba, és Naim Cortazzi személyében leigazoltak egy új gitárost. Az énekesi feladatokat az együttes multi-instrumentalistája, Brian „Fast” Leiser vette át. Bármily meglepő, a váltás egyáltalán nem tett rosszat az együttesnek. „Természetesen hiányzik Huey karizmája és lazasága, de az már a régebbi koncerteken is látszott, hogy Fast sincs híján a frontemberi kvalitásoknak, ráadásul ő is hasonló hangnemben énekel. Természetesen most is ő viszi a prímet: basszusozik, billentyűzik, trombitál és harmonikázik, de éneklésben komoly teret enged Frank Benbini dobosnak” – írtuk a Fun Lovin’ Criminals tavalyi budapesti koncertjéről, ami attól vált kissé szomorkássá, hogy Cortazzi szülővárosának csapata, a Leicester City közvetlenül a koncert előtt esett ki a Premier League-ből. Nos, azóta a csapat ismét első osztályú, ráadásul javában tart a szezon, úgyhogy ilyen tragédiákra nem számíthatunk október 12-én, szombaton este héttől a Barba Negrában. Arra viszont nagyon is, hogy másfél órára New York elevenedik meg a helyszínen, olyan megunhatatlan számokkal, mint a Big Night Out, a Fun Lovin’ Criminal, a Smoke ’Em, a Love Unlimited és a Scooby Snacks, ráadásul pedig az is kiderül, hogy a zenekar Huey nélkül is kiválóan működik

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Több száz millió forintba került Vácnak az árvízi védekezés, pedig volt lehetősége, hogy mobilgátat építsen

Az előző, fideszes városvezetés ideje alatt elindult a mobilgátfejlesztés, 2,2 milliárd forintos támogatási szerződést kötöttek a kormánnyal, de végül a projekt meghiúsult, ráadásul több mint 70 millió forintot vissza is kellett fizetni. Szeptemberben óriási erőfeszítések és nem kevés pénz árán sikerült csak a védekezést megoldani.