Visszhang: koncert

Fun Lovin’ Criminals

Visszhang

Elmúltak már azok az idők, amikor Glastonburyben, a Szigeten és számos egyéb nagy fesztiválon tízezrek ugráltak, bólogattak a Fun Lovin’ Criminals rockos-funkos-hiphopos zenéjére.

Az eredetileg New Yorkból induló trió utoljára 2010-ben jelentetett meg albumot, tavalyelőtt pedig Huey Morgan frontember kilépett a zenekarból. Óriási meglepetésre a többiek úgy döntöttek, hogy nem hagyják abba, és Naim Cortazzi személyében leigazoltak egy új gitárost. Az énekesi feladatokat az együttes multiinstrumentalistája, Brian „Fast” Leiser vette át, és az új felállás már ki is adott egy EP-t, amelyet hamarosan követ egy másik.

Bármily meglepő, a váltás egyáltalán nem tett rosszat az együttesnek. Természetesen hiányzik Huey karizmája és lazasága, de az már a régebbi koncerteken is látszott, hogy Fast sincs híján a frontemberi kvalitásoknak, ráadásul ő is hasonló hangnemben énekel. Természetesen most is ő viszi a prímet: basszusozik, billentyűzik, trombitál és harmonikázik, de éneklésben komoly teret enged Frank Benbini dobosnak, aki a Shake It Loose című számot viccesen a zenekar előző gitárosának ajánlja, valamint kesereg egy keveset azon, hogy kedvenc csapata, a Leicester közvetlenül a koncert előtt esett ki a Premier League-ből. Cortazzi is leicesteri, úgyhogy most már 2:1 a brit–amerikai arány az FLC-ben, de ettől függetlenül másfél órára így is New York elevenedik meg az A38 gyomrában. A Big Night Out, a Fun Lovin’ Criminal, a Smoke ’Em, a Love Unlimited és a Scooby Snacks megunhatatlan, de most az is kiderült, hogy Huey nélkül is kiválóan működik.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk