Patti Smith a Narancsnak: "Kaptam Lászlótól is egy üzenetet"

Zene

Küzd a klímaváltozás ellen, Krasznahorkait olvas és interjút adott nekünk!

Csütörtökön megjelenő lapszámunkban Patti Smith-szel, a legendás amerikai énekessel, dalszerzővel és íróval olvashatnak interjút. Szó esik Krasznahorkai Lászlóról, a Horses című lemezről és Boby Dylan Nobel-átadójáról is. Az interjút Köves Gábor készítette. Ízelítő:

Magyar Narancs: Említette, hogy a visszavonultságban töltött detroiti évek során szerényen éltek. Azt is mondta, hogy a fő bevételi forrásukat a Because the Night című slágerből származó jogdíjak jelentették.

Patti Smith: Valóban szerényen éltünk, nem utaztunk, csak ha autóval eljuthattunk valahova. Európa szóba sem jöhetett. Én végeztem a házimunkát, főztem, takarítottam, varrtam, de minden áldott reggel írtam is. Művészileg nagyon termékeny időszak volt ez, komoly írói fegyelemre tettem szert ekkoriban.

false

 

Fotó: MTI

(...)

MN: A nagy sikerű Kölyköket követően 2016-ban megjelent az M Train című újabb memoárja, amelyből sokat megtudhatunk az olvasási szokásairól; hogy éveket töltött Bolaño regénye, a 2666 alapos tanulmányozásával, de szenvedélyes viszonyba keveredett A Mester és Margaritával és Wittgenstein életművével is. Nemrég egy Instagram-posztjából arról értesültünk, hogy Krasznahorkai Sátántangóját olvassa.

PS: Főleg külföldi irodalmat olvasok, és a New Directions kiadó gondozásában sok fordítás megjelenik. Sok könyvet kapok tőlük, a Krasznahorkai László-könyveket is ők küldték. De kaptam Lászlótól is egy üzenetet, azt kérdezte, felolvasnék-e a könyveiből egy vele kapcsolatos projekt számára. Ezt meg is tettem. Nagyon szeretem az írásait, az írói módszerét, a valós idejű, folytatólagos tudatfolyamokat.

A teljes cikket a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő számában olvashatják.

Digitális vásárlásra és előfizetésre itt van lehetőség.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk