Pénteken Galaxisok-lemezpremier a Magyar Narancs Online-on!

Zene

Minket ne szeress! Először az életben.

Szabó Benedek zenekara Minket ne szeress! címmel készítette el új albumát, amelynek premierjére pénteken reggel kerül sor honlapunkon, és amit mindenkinek csak ajánlani tudunk. Annak ellenére, hogy még csak február elején járunk, valami azt súgja, hogy Galaxisok új lemeze a 2023-as év legeredetibb hazai albuma lesz.

A Minket ne szeress! úgy idézi fel 1980-as éveket, hogy azt egy pillanatra  sem érezzük zuhanásnak. Retrónak, nosztalgiának pedig különösen nem. A Galaxisok ugyanis nem azokat a manírokat és olcsó trükköket vetette be, amelyek oly divatossá teszik manapság a korszakot. Nem idéztetett meg sem a Neoton Família, sem az Európa Kiadó; Szabó Benedekék olyan forrásokból merítettek, amelyek – talán a halványodó emlékek miatt – sokkal frissebbnek és elevenebbnek hatnak, mint az agyonidézett slágerek. Elmondásuk szerint a számokat a spanyol újhullám, a movida madrileña legendái, a Zombies, a Las Chinas vagy az Ataque de Caspa, illetve jugoszláv és magyar kortársaik, például a Cséb80 vagy a Königh és a Ciklámen ihlették. Szerintünk van olyan szám is, amely egyszerre idézi a bajai Fórum együttest és a Stranglerst. A korabeli kalózkazetták emlékét idézi, hogy a Minket ne szeress! nyolc dalát a próbateremben, utólagos javítások és színezgetések nélkül rögzítette a zenekar.

Szabó Benedekkel lapunk 2020 végén készített interjút. A beszélgetés itt olvasható:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk