Újra közös éneklésre hív Fischer Ádám, holnap kiállnak a civilekért és a jogállamért

  • narancs.hu
  • 2017. június 19.

Zene

„Úgy érzem, ez az a pont, ahol fel kell vennem a kesztyűt.”

Ahogy eddig már többször, idén is közös éneklésre hív Fischer Ádám. A Kossuth-díjas karmester a Facebook-eseményben azt írja, szeretné, ha az idei összejövetel nemcsak az Európa melletti kiállásról, hanem a civil szervezetek zaklatása elleni tiltakozásról is szólna.

„A Helsinki Bizottság elleni kirohanásokat figyelemmel kísérve az embernek az a benyomása támad, hogy a politikusoknak, akik (többek között) a Helsinki Bizottságot el akarják lehetetleníteni, fogalmuk sincs a jogvédelem lényegéről. A jogvédelem a jogot, a jog sérthetetlenségét védi, függetlenül bármilyen politikai meggyőződéstől. A jogvédők ellen az utóbbi időkben indított elvakult hadjárat pontosan azt bizonyítja, hogy ezekre a szervezetekre, a szervezetek független és zavartalan működésére a jövőben egyre inkább szükség lesz. Amikor az állam vezetői egy őket elmarasztaló strasbourgi bírósági ítélet alapján azzal vádoljak a jogvédőket (tehát engem is), hogy a menekültek nyomorúságát akarjuk pénzre váltani, az állam elleni tömeges perindításokon akarunk meggazdagodni, akkor amellett nem lehet szótlanul elmenni. Úgy érzem, ez az a pont, ahol fel kell vennem a kesztyűt. Ehhez kérem minden jóérzésű ember segítségét” – fogalmaz Fischer.

A rendezvény holnap 19.00-kor kezdődik a Szabadság téren.

Újra éneklés Európáért, a civilekért, a jogállamért

Fischer Ádám felhívása: Kedves Barátaim! Szeretettel hívok idén is mindenkit a nyári napforduló idejére tervezett, immáron hagyománnyá vált közös…

Leadkép: MTI/Kovács Attila