Vasárnap minden Mozart zenéjéről szól a Zeneakadémián

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Zene

A Concerto Budapest március 3-án hetedik alkalommal rendezi meg a Zeneakadémián a Mozart-napot.

A zenekar egy teljes napon át, öt koncerten ünnepeli a halhatatlan géniusz munkásságát Keller András művészeti vezetésével.

Klarinét- és kürtverseny, nyitányok, szimfóniák, kamaraművek, zongoraverseny, egy sor műfaj reprezentálja az egymást követő koncerteken Mozart művészetét, olyan kiváló előadókkal, mint Wenzel Fuchs klarinétművész, Stefan Dohr kürtművész, Bogányi Gergely zongoraművész vagy Arvid Engegård hegedűművész-karmester.

Az este fél 8-kor kezdődő zárókoncertet az egész világon élőben követhetik Mozart rajongói, hiszen egyedülálló módon az egyik legnagyobb és legismertebb klasszikus zenei platform, a brit Gramophone.co.uk a címoldalán közvetíti az eseményt.

„Viszonylag későn kerültem Mozarthoz közel. Sok tekintetben az alkatom, a személyiségem alapján Beethoven és Bartók közelebb áll hozzám, de egy ideje Mozart egészen különleges helyet foglal el a lelkemben. Több mint zene, művészete isteni jelenség. Mozarttal segíteni lehet a világon. Zenéjére van egy szó, ami közhelyesen hangzik, mégis igaz: hogy „örök”. Egy olyan csodája az emberi kultúrának, ami beláthatatlan, mint az univerzum” – mondta a zenekar karmestere.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk