Zene

Túlélték magukat

Kemény feladat egy még mindig népszerű, sikeres zenekar történetének négy évtizedéről írni, mert szinte lehetetlen elkerülni a sztori sztereotip állomásait: hogyan jutnak el a füstös pinceklubokból a teli arénákba a rock and roll életforma szokásos buktatóin keresztül, a fehér porból rakott dombokat megmászva.

Mindenkibe szerelmes

Dave Grohl, a Foo Fighters hiperaktív frontembere a pandémia elején bepánikolt, hogy mit kezdjen a lekötetlen energiáival, és úgy határozott, könyvet ír az életéről. Története kétségkívül izgalmas: még tinédzserként lett a Scream nevű hardcore-punk zenekar tagja, majd belépett a Nirvanába.

„Néha elő is kell adni”

Az idén 35 éves Kinopuskin az újhullámos, funkos, jazzes zenéjével a kilencvenes évek egyik legjobb alternatív produkciója volt, olykor-olykor mostanában is fellépnek. A zenekar vezetőjével beszélgettünk.
  • Soós Tamás
  • 2022. november 30.

Daniel Avery: Ultra Truth

A brit DJ-producer bő egy évtizede készíti elektrohatásokból és technominimalizmusból építkező, míves szerzeményeit.

  • - minek -
  • 2022. november 30.

„Ennyire érdekel”

Decemberben jelenik meg a hazai folk-rockot átértelmező MORDÁI második lemeze, de néhányan most is meghallgathatják. Nóvé Soma frontemberrel, aki a Middlemist Redből is ismerős lehet, nemcsak az új lemez „premier előtti vetítéséről”, de tagcserékről és az egyéb formációiról is beszélgettünk. Meg arról is, hogy mi a különbség a folk-rock és a nemzeti rock között.

The French Album

A zongoraművész házaspár nem ritkaság a főemlősök között, de Simon Izabella és Várjon Dénes számára, akik magasabb rendűnek tartják a kamarazenét a szólóhoz képest, nem pusztán hétvégi hobbi a közös játék.