100 millióból épül korcsolyapálya Felcsúton

  • narancs.hu
  • 2023. november 14.

Belpol

Lesz minden...

Úgy tűnik, 

minden akadály elhárult a felcsúti jégpálya megépítése elől: az osztrák ajánlattevő a szeptember végén kiírt közbeszerzésre (ezúttal) érvényes ajánlatot adott be, így nettó 91,6 millió (bruttó 116,3 millió) forintért megépíthetik a korcsolyapályát

– írja az rtl.hu. Nyár elején a tervezett attrakcióra nem érkezett érvényes ajánlat – írta akkor a 444.hu –, mert az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH bár akkor is elindult a pályázaton, egy űrlapot nem jól töltöttek ki, így érvénytelenítették az eljárást.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok szerint a jégpálya 17 x 30 méteres lesz. A cég ehhez egyebek mellett 30 darab palánkot és a jégpálya fenntartásához szükséges eszközöket is leszállítja majd. A cég gondoskodni fog 105 pár korcsolyáról, korcsolyaélező gépről és 50 korcsolyabiztos gumiszőnyegről is.

És aki nem akarna korizni, vagy csak megunja a korcsolyázást, az sem fog unatkozni a híres Felcsúton, ugyanis valóságos komplexum épül a jégpálya körül, pár méterre a népszerű kisvasúttól annak a tónak a partján, amelyet néhány éve építettek a falu határában.

(A lead-képen a tavalyi korcsolyapálya látható.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.