150 millió forintért fejlesztet a dolgozói aktivitását mérő alkalmazást az MTVA

  • narancs.hu
  • 2022. november 7.

Belpol

Hogy miért van erre szükség? Jó kérdés.

Ellenőrizni fogják az MTVA gépein, hogy a munkatársak mozgatják-e az egeret, milyen oldalakat nyitnak meg, és hogy hol, mennyi időt töltenek el – írja az rtl.hu. Erre a közbeszerzési dokumentumok szerint "a világjárvány miatt bekövetkezett megváltozott munkarendben a dolgozók produktivitásának megtartása, illetve a kollégák teljesítményének objektív mérése" miatt van szükség.

150 millió forint plusz áfa (vagyis bruttó 190,5 millió) értékben kötött szerződést az MTVA és a Fornax ICT Kft. vezette konzorcium  az aktivistást mérő alkalmazás kifejlesztésére. Az eszköz vélhetően még nincs kész, a szerződés időtartama annak aláírásától – június közepétől – számított 180 naptári nap.

Állítólag a program jelzést küld majf az inaktív felhasznélóknak, és figyeli, hogy az érintettek milyen gyorsan reagálnak. Az adatokból az alkalmazás statisztikát készít, aktivitási, inaktivitási időszakokat határoz meg: a felhasználónak saját produktivitását is megjeleníti, illetve vezetői emailriportokat küld.

Az rtl.hu megkérdezte a közmédiát, hogy milyen tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy ekkora összeget szán az aktivitást mérő alkalmazásra, mérlegelték-e a jelenlegi gazdasági helyzetben a beruházás létjogosultságát, illetve hogy erről egyeztettek-e munkavállalóikkal, de nem kaptak választ.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk