21 évesen meghalt rendőr nevét viseli az újpesti tér

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Belpol

Mátyás Balázs Tamást 2018-ban munka közben baleset érte, így őrzik meg az emlékét. 

Szerda óta a Mátyás Balázs Tamás tér nevet viseli Újpesten az Iglói út és a Fóti út kereszteződése melletti közterület – írja a police.hu.

A IV. kerületi Rendőrkapitányság járőre 21 éves volt 2018. február 15-én, amikor egy riasztáshoz igyekezve közúti közlekedési balesetben meghalt a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében. Vétlen áldozat volt.  

Halála után Mátyás Balázs Tamás őrmestert a belügyminiszter posztumusz törzsőrmesterré léptette elő, és a szolgálat halottjává nyilvánította. A fiatal rendőr szülei indítványozták a tér elnevezését, hogy fiuknak méltó emléket állítsanak. Az előterjesztést megszavazta a IV. kerületi képviselő-testület és a Fővárosi Közgyűlés is. 

A teret hivatalosan szerdán nevezték el. A megemlékezésen beszédet mondott Mátyás Balázs Tamás édesapja, Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány és Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk