24.hu: Elhagyhatta a börtönt Mengyi Roland

  • narancs.hu
  • 2021.12.03 08:10

Belpol

A Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, akit Voldemort becenévvel illettek újra szabad lábon lehet.

Elhagyhatta a börtönt Mengyi Roland korábbi fideszes parlamenti képviselőírja meg a 24.hu. A Voldemort néven ismertté vált Mengyi korrupciós ügy miatt állt bíróság elé, 2019-ben jogerős ítéletsorán döntött a bíróság arról, hogy 4 évre börtönbe kerül a volt képviselő különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

Mengyi végül 2020. januárjában vonult be a kecskeméti börtönbe. A 4 évből csupán 22 hónapot töltött rács mögött. A kiszabott börtönbüntetés időtartamának a harmada jó magaviseletre való tekintettel elengedhető, és ezen felül még legfeljebb 10 hónapnyi reintegrációs őrizet is adható azoknak, akiknek nem erőszakos bűncselekmény miatt kell ülniük, és öt évnél rövidebb a szabadságvesztésük. Mengyi büntetése így pontosan 22 hónapra volt csökkenthető, ezért szabadulhatott.

A lap elérte Mengyi Rolandot telefonon, aki annyit mondott az újságírónak, hogy mivel nincs vele baráti viszonyban, nem fog vele szabadon engedésének körülményeiről csevegni. Hozzátette, hogy „nagyon rég” nem képviselő, így nem is közszereplő, emiatt azt sem szerette volna, ha a lap cikket közöl róla.

Így viszont fennáll a lehetősége – mivel sem Mengyi, sem az ügyvédje, sem a hatóságok nem erősítették meg, hogy valóban szabadlábon van –, hogy Mengyit épp az évente mindössze néhány napra biztosított eltávozása idején érte el a 24.hu telefonon.

(24.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Komáromi Zoltán: Ezzel a vírussal nem lehet együtt élni

  • Bányai György
A DK egészségpolitikusa, gyakorló háziorvos szerint kormányváltás esetén a karanténszabályok szigorú betartásával, nagy számú teszteléssel és a harmadik, negyedik oltás beadásával jövő tavasszal megállítható lenne a járvány.