Karácsony: Fideszes pénzemberek akarták megszerezni a Városházát

  • narancs.hu
  • 2021. december 2.

Belpol

Gansperger Gyula be se teheti a lábát a Városházára a főpolgármester szerint. 

„Összeült ma a vizsgálóbizottság, ideje van, hogy kiderüljön, ki, kinek a megbízásából, miféle titkosszolgálati eszközökkel szervezte az orosz kompromat-módszer szerint hazug lejárató kampányt a városvezetés ellen. Az »ügy« egy mondatban összefoglalható: fideszes pénzemberek meg akarták szerezni maguknak, vagy más Fidesz-oligarcháknak a Városházát, de mi nem adjuk. És pont” – írta Karácsony Gergely. 

Szerdán jelentette be Karácsony, hogy a Városháza-ügyet vizsgáló fővárosi vizsgálóbizottság szerdán megkapta Budapest Főváros Vagyonkezelő Központjától a 2019 óta elkezdődött összes ingatlanértékesítés iratanyagát. „Ígértem, hogy sorra vesszük ennek a díszes NER-es társaságnak a tagjait, kezdjük is a kulcsfigurával, a Gansperger nevűvel. Minden józan számítás szerint a vizsgálóbizottságnak is, és a rendőrségnek is legelőbb őt kell meghallgatnia. Hiszen, úgy látszik, amerre ez az ember megy, ott lehallgatják a beszélgetéseit. Nem lehet könnyű élete” – írta csütörtöki bejegyzésében a főpolgármester. 

Hozzátette, nem ismeri Ganspergert, soha nem is látta, „de bevallom, nem is vágyom rá különösebben”. Bejegyzése szerint Ganspergerrel a 2019-ben megválasztott fővárosi vezetés egyetlen tagja sem tárgyalt soha, semmiről.

„És már nem is fog, mert ő a Városházára eztán be se teheti a lábát.

Hogy ő a kulcsfigura, hogy amerre ő járt, onnan manipulált hangfelvételek szivárognak, már önmagában erősen utal rá, hogy itt a Fidesz által megrendelt, fideszesek által végrehajtott, orosz módszer szerinti titkosszolgálati akció zajlott. Vegytiszta provokáció” – írta. 

A teljes bejegyzés itt olvasható el. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?