25 helyett már 60 milliót adtak össze a tüntetők

  • narancs.hu
  • 2024. február 17.

Belpol

Az Utcáról Lakásba Egyesület a pénteki demonstráción eredetileg egy fiatal lakhatásának megoldásához kért adományt, de így már másnak is tud segíteni.

A pedofília áldozataiért és a gyerekek védelme érdekében rendezett péntek esti budapesti tüntetés végén Gulyás Márton jelentette be, hogy az Utcáról Lakásba Egyesülettel létrehoztak egy alapot, amelyből egy korábban bántalmazott, jelenleg hajléktalan fiatalt szeretnének lakáshoz juttatni.

A kezdeményezők célja az volt, hogy 25 millió forintot gyűjtenek erre vasárnapig.

Már az éjjel összegyűlt 27 millió forint, és olyan ütemben szaporodott az adomány, hogy már nem csak egy, hanem két hajléktalan fiatalnak is tudnak ilyen módon segíteni. 

Az egyesület a Facebookon szombaton reggel arról számolt be, hogy közel 60 millió forintnál tart a gyűjtés. 

 

„Ez óriási eredmény: nem csak két, szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását tudjuk belőle biztosítani, de felmutattuk a széles körű társadalmi összefogást is a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert, amely garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatást!” – közölte az Utcáról Lakásba Egyesület.

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

 A gyűjtés február 18-án, vasárnap éjfélig folytatódik. Minden összegyűlt 25 millió forintból egy újabb fiatalt tudnak támogatni abban, hogy legyen lakása.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk