Jeszenszki Andrást indítja négy párt Nyíregyházán

  • narancs.hu
  • 2024. február 17.

Belpol

A polgármesterjelölt pedagógus, egyéni önkormányzati képviselőként ötödik ciklusát tölti.

Jeszenszki Andrást indítja polgármesterjelöltként a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd Nyíregyházán az idei önkormányzati választáson – közölte szombaton a DK.

A jelöltet Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője mutatta be azzal, hogy Jeszenszki Andrásnál aligha találhatott volna alkalmasabb embert Nyíregyháza vezetésére az ellenzék.

„Hosszú ideje dolgozik pedagógusként és várospolitikusként, így alaposan ismeri Nyíregyháza lelkét, a város problémáit és a szépségeit egyaránt. Jeszenszki András az ellenzéki pártok helyi képviselőit is tömörítő Szövetségben Nyíregyházért Frakció vezetőjeként az elmúlt években bizonyította, hogy hatékonyan tud együttműködni a város érdekében minden koalíciós partnerével, és így közös erővel tud szembeszállni a Fidesz helyi rombolásával” – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke.

Dobrev szerint Jeszenszki András polgármesterként képes lesz arra is, hogy a szociáldemokrata fordulatot helyben megvalósítsa. A kormányváltás után együtt fogják megerősíteni Nyíregyháza önkormányzatának önállóságát, vissza fogják adni az önkormányzatnak a védőnői és a szociális ellátást, valamint az oktatási intézményeket, fejleszteni fogják a helyi egészségügyet és oktatást.

Jeszenszki András a Facebookon arról ír, olyan Nyíregyházáért dolgozik, ahol „bármilyen előre mutató ötlet és javaslat megvalósulhat, ahol minőségi és jól fizető munkahelyek vannak, ahol egyenlőek a jogok, de a kötelezettségek is”.

A címlapkép forrása Jeszenszki András Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?