260 ezer forintos béremelést ígért az egészségügyi államtitkár a legalább 20 éve dolgozó ápolóknak

  • narancs.hu
  • 2023. április 17.

Belpol

Állítólag a tervek szerint átlagosan 50 százalékos béremelést hajtanának végre az ágazatban.

A jelenlegi 390 ezerről 650 ezer forintra nőhet egy 20 éves munkaviszonnyal rendelkező ápoló bruttó bére 2024 márciusától – ezt ígérte az egészségügyért felelős államtitkár egy csütörtöki fórumon Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint. Ez mintegy 60 százalékos béremelést jelentene – derült ki az RTL Híradójában.

Balogh elmondása szerint

az ápolók jelentős része tartozik ebbe a kategóriába, és ha megvalósul az ígéret, az segíthet visszatartani őket az elvándorlástól vagy a pályamódosítástól.

Ugyanakkor a bértábla többi kategóriájáról nem beszélt a fórumon az államtitkár. De úgy tudni, a tervek szerint átlagosan 50 százalékos béremelést hajtanának végre az ágazatban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk