Gulyás Gergely szerint David Pressmannek elnézést kellene kérnie

  • narancs.hu
  • 2023. április 17.

Belpol

A miniszter többek között nehezményezi, hogy Pressman sajtótájékoztatón jelentette be, mely intézményekre és személyekre vetett ki szankciókat az Egyesült Államok kormánya.

Gulyás Gergely Bayer Zsolt vendége volt vasárnap este a Hír TV-ben, és a kedélyes elbeszélgetés során a Miniszterelnökséget vezető miniszter két okból is kritizálta David Pressmann amerikai nagykövetet.

Gulyás szerint Pressmann hibát követett el, amikor meghívta széderestéjére a Jobbik elnökét, Gyöngyösi Mártont is, aki a korábban súlyosan antiszemita kijelentéseket tett.

Szerinte Pressmannek egyszerűbb lenne elnézést kérni azoktól a zsidó vezetőktől, akik a helyszínen szembesülhettek azzal, hogy Gyöngyösi is a meghívottak között van. Az nyilván sem Gulyást, sem Bayer nem zavarta egy cseppet sem, hogy korábban a műsort vezető Bayer Zsoltot zsidó szervezetek korábban szintén antiszemitizmussal vádolták.

"Annál kellemetlenebbet, mint hogy a zsidó szervezetek vezetői magyarázkodnak, hogy ők ugyan nem ültek volna le Gyöngyösi Mártonnal vacsorázni, de ott szembesültek azzal, hogy ott van, felállni meg nem mertek, mert mégiscsak az amerikai nagykövet hívta őket, nehéz ennél kellemetlenebb helyzetbe hozni embereket" – mondta Gulyás, többek közt a Mazsihiszt vezető Heisler András nyilatkozatára célozva.

Gyöngyösi Márton egyébként a széderestét követően, néhány nappal később bocsánatot kért korábbi kijelentése miatt, amikor is a zsidó származású képviselők listázását javasolta a parlamentben, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

Gulyás Gergely emellett azt is nehezményezte, hogy

Pressman sajtótájékoztatón jelentette be, mely intézményekre és személyekre vetett ki szankciókat az Egyesült Államok kormánya. Szerinte ilyenre más országokban nem volt példa.

A miniszter "nevetségesnek tűnő hacacárénak" nevezte a bejelentést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk