2,7 milliárdot kap csaknem kétezer méhész

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. június 11.

Belpol

Ez állatjóléti támogatás, „a méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség” jár vele.

A Vidékfejlesztési Program részeként megjelent Méh állatjóléti támogatás elnevezésű pályázat újabb, csaknem kétezer méhésznek nyújt segítséget mintegy 2,7 milliárd forint értékben – közölte Nagy István agrárminiszter.

A méhek jólétét előtérbe helyező méhészeti tevékenység támogatásáért az Agrárminisztérium tavaly június 3-án hirdette meg felhívását. A pályázat kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart.

A kiírás a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését, a méh-egészségügyi problémák megelőzését célozza azáltal, hogy a méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség betartásával támogatást nyújt a méhek higiéniai és állatvédelmi feltételeinek biztosításához.

A pályázati feltételek betartása esetén méhcsaládonként és évente 15 eurónak megfelelő forint a támogatás mértéke.

A pályázat mostani nyerteseivel már mintegy 3300 kérelmet támogatnak csaknem 4,5 milliárd forinttal és folyamatosan zajlik a még hátralévő kérelmek feldolgozása.

Leadkép: MTI/EPA/Sebastian Nogier

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk