34 gránát került elő egy piliscsabai kertben

  • narancs.hu
  • 2024. május 26.

Belpol

A második világháborús robbanótestekre munkások találtak rá. 

Több mint másfél tonna össztömegben került elő második világháborús robbanótest egy piliscsabai családi ház hátsó kertjéből, amikor az esővízgyűjtő tartály ásása közben feltételezett robbanóeszközöket találtak az ott dolgozó munkások – írja a hvg.hu

A Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezredének beszámolójából szerint rendőrségi bejelentést követően érkeztek a helyszínre a tűzszerészek, akik megállapították, hogy két darab második világháborús eredetű, 15 cm-es magyar repeszromboló gránát került elő a kertben. Az érintett területet fémkereső eszközök segítségével módszeresen átkutatták, végül összesen 34 szunnyadó robbanótestet emeltek ki.

A gránátok biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték a katonák, későbbi megsemmisítés céljából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk