10 milliós büntetést kapott a csepeli önkormányzati lap, amiért valótlanságokat közölt az ellenzéki jelöltről

  • narancs.hu
  • 2024. május 26.

Belpol

A lejáratásnak meglett az eredménye, ami túlmutat a helyreigazításon. 

„Május 24-én ugyanis több mint 10 millió forintra büntette a Csepeli Hírmondó kiadóját a Csepeli Városkép Kft.-t a Fővárosi Választási Bizottság, mert hazugságokat terjesztett rólam” – írja bejegyzésében Dukán Ferenc András, az ellenzék csepeli polgármesterjelöltje. 

Dukán szerint a Fővárosi Választási Bizottság május 24-i határozatában kimondta, hogy a csepeli önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő ingyenes és nagy példányszámban terjesztett újság folytatólagosan megsértette a választási törvényt azzal, hogy írásaiban egyoldalúan negatívan, lejárató jelleggel mutatta be polgármesterjelölti tevékenységét.

„Ezúttal nemcsak helyreigazításra kötelezték a Csepeli Hírmondót hanem súlyos büntetésként kétszer 5 millió 336 ezer forint megfizetését is kiszabták. A büntetést sajnos a polgármester nem a saját zsebéből fogja vélhetően fizetni, ahogy az igazságos lenne, hanem, mint korábban már többször, csepeli közpénzből, az itt élők adóforintjaiból fizeti majd”

– fogalmaz. 

A jelölt szerint az ügy bizonyítja, hogy a „jelenlegi gátlástalan fideszes kerületvezetés” a törvénysértéstől sem riad vissza, hogy védje hatalmát. 

Csepelen érdekes helyzet alakult ki, ugyanis a Fidesz Németh Szilárd országgyűlési képviselő titkárát, Dudás Zoltánt indítja, akinek az egyik ellenfele szemben egyesületi színekben Borbély Lénárd, Németh egykori harcostársa. Kettejük viszonya annyira megromlott az elmúlt években, hogy a választókerületi elnöki tisztséget is betöltő képviselő feloszlatta a párt helyi szervezetét, majd újjáalkotta azt, viszont Borbély tagfelvételi kérvényét elutasította. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk