3,8 milliót ad a XVIII. kerület Iványiék helyi iskolájának

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 25.

Belpol

A jövő évtől pedig rendszeres támogatást adnak majd az iskolának.

3,8 millió forintos egyedi támogatást ad a XVIII. kerületi önkormányzat az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott, speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium számára - jelentette be Szaniszló Sándor volt MSZP-s, már DK-s kerületi polgármester.

Szaniszló bejelentette azt is, hogy a kerületben működő iskolát a jövő évtől az önkormányzat évente 1,3 millió forinttal fogja támogatni.

A polgármester arról is beszélt, hogy nagy érték az iskolában végzett pedagógiai munka, és ha az intézmény ellehetetlenülne, nem tudni, mi lenne az ott tanuló gyerekek sorsa. Azt is mondta, reméli, hogy más kerültek is be fognak szállni a támogatásba.

Iványi Gábor azt mondta, köszönik a támogatást, és hogy szolidaritás nélkül a jó ügyek nem tudnak előre menni.

Hozzátette, ez nem az iskola belső ügye, hanem "egy rossz, kifejezetten káros politikai döntés a Fidesz-KDNP részéről, amely olyan gyerekeket érint - és itt nem az én személyem elleni támadás az érdekes -, akik sajátos nevelési igényűek".

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.