450 millió forintot költ idén a közmédia a műsorvezetők és vendégeik sminkjére, frizurájára, ruhájára

  • narancs.hu
  • 2023. március 24.

Belpol

Naponta 1,2 millió forintot.

Összesen nettó 450 millió forintot fizet az MTVA a képernyős munkatársaknak nyújtott fodrász, sminkes és stylist szolgáltatásokért – írjaMagyar Hang az uniós közbeszerzési értesítő alapján. A keretszerződés 12 hónapra szól, eszerint

egy nap 1,2 millió forintot tesz ki a műsorvezetők és vendégeik frizurájának és sminkjének elkészítése, illetve öltözékeik kitalálása, igazítása.

Az MTVA-nak van vezető stylist tanácsadója, vannak stylistjai, öltöztetői, sminkesei, fodrászai. 140 képernyős munkatárs megjelenését kell biztosítani, ebből a lap számítása szerint átlagosan naponta 40-en kerülnek kamera, viszont napi 30-40 vendéggel is számolni kell.

A munkát egy több mint 30 fős szépészeti stáb végzi majd, a Make-Up Team Kft. jóvoltából, mely 2016 óta nyeri el az erre vonatkozó tendereket. 2016-ban még 178 millió forintért vállalták a munkát, idén ennek több mint kétszereséért. A Magyar Hang megjegyzi, hogy a cégadatok szerint a Kft-nek hivatalosan csak 5 állandó alkalmazottja van, éves nettó árbevételük azonban ennek ellenére is nettó 200-210 millió forint.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk