54 millió forintot utalt rossz számlára a vízilabda-szövetség

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

A pénz nem került elő.

Rossz számlára utalták át a Magyar Vízilabda Szövetségtől az áprilisi világliga európai selejtezői idején a magyar válogatott szállásköltségét, és ugyanez játszódott le az augusztusi Európa-bajnokság idején is, a kár összesen 54 millió forint – írja a vlv.hu 

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) távozó elnöke, Vári Attila az utolsó munkanapján válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdésekre. 

A szövetség feltárta, hogy az első alkalommal 11 600 euró, majd 120 ezer euró landolt rossz helyen, előbbi egy valenciai, az utóbbi egy lisszaboni számlán. Ez pedig úgy történt, hogy a számlaszámot, ahová a pénz ment, e-mailben kapta meg a szövetség – mint utóbb kiderült, csalóktól. 

Mindez közvetlenül a világliga előtt derült ki: a verseny szervezői követelték azt a kétszer 60 ezer eurót, amely rossz számlára ment.

Vári a lap kérdésére azt írta, hogy mindkét esetben biztosított volt a válogatott szállása. Az elnökség leirata szerint viszont ha nem cselekedtek volna gyorsan – nem utalták volna el a szervezők által hiányolt összeget most már a megfelelő helyre – a magyar sportolókat nem engedték volna be a szállodába. Az ügyben belső vizsgálat is, rendőrségi nyomozás is zajlik. A szövetséget hétfő óta Madaras Norbert kétszeres olimpiai és kétszeres vílágbajnok vezeti. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk