Kidobatta az orosz vendégeket a miskolci hotel ukrán tulajdonosa

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

Az orosz főkonzulátus vizsgálódik, Miskolc önkormányzata elítélte a megkülönböztetést.

Egy orosz házaspár vasárnap este hat órakor szobát vett ki a Premier Hotel Miskolc nevű szállodában. Lezuhanyoztak, készültek lefeküdni, de este kilenc körül felhívta őket az igazgató, azzal, hogy sürgősen el kell hagyniuk a szállodát – írja a Népszava az orosz TourDom portálra hivatkozva. 

 „Valójában egyszerűen kihúztak minket az ágyból, és kikísértek. A fiatalember oroszul beszélt, elég udvarias volt, még bocsánatot is kért, ám nagyon határozottan jelezte, hogy ki kell költöznünk. Nem maradt más hátra, mint hogy összepakoljunk” – idézte a házaspárt az orosz portál. 

Távozásuk előtt azért kiderült, miért kell menniük: az igazgató megmondta, hogy a szállodának ukrán a tulajdonosa, és most a háborús övezetben tartózkodik. Az ő utasítása volt az, hogy ne fogadjanak olyan vendéget, akinek orosz útlevele van. Ha pedig ilyenek mégis vannak, akkor el kell hagyniuk a szobájukat. 

A hotel egy közeli szállodában ajánlott szobát az eltanácsolt oroszoknak. 

Oroszország debreceni főkonzulátusa közölte, vizsgálódik, felveszi a kapcsolatot az orosz házaspárral és a szállodával is, és tisztázni szeretne minden körülményt. 

Az ügyben közleményt adott ki a miskolci önkormányzat. Így szól: „Miskolc elítél mindenfajta megkülönböztetést és diszkriminációt. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata szomorúan értesült a hírről, amely szerint az egyik miskolci szállodában szobájuk elhagyására szólítottak fel két orosz turistát. A történtek okairól és miértjeiről nem rendelkezünk pontos információval, így a konkrét eseményt nem kívánjuk kommentálni, azonban fontosnak tartjuk kihangsúlyozni: Miskolc közismerten befogadó, vendégszerető város, és Miskolc városvezetése elítél minden etnikai, vallási, politikai vagy származási, nemzetiségi alapon történő megkülönböztetést és diszkriminációt”.

A leadkép forrása a hotel Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?