60 millióért bővíti földbirtokait a Tiborcz család

  • narancs.hu
  • 2022. július 22.

Belpol

Tiborcz István anyja egy több mint 20 hektáros földet vesz meg a Fejér megyei Csabdiban.

A miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az anyja hatvanmillió forintért vásárol meg egy több mint 20 hektáros földet a Fejér megyei Csabdiban – írta az rtl.hu. A terület nagy része szántó, de van rajta erdő és legelő is. 

Tiborcz Sándor Istvánnénak a portál információi szerint a szántót, legelőt és erdőt is tartalmazó birtokért összesen 60 millió forintot kell fizetnie. A területet pedig földművesként, elővásárlási jogával élve veheti meg. 

Tiborcz István anyjának azért volt elővásárlási joga, mert a szomszédos földterület már az övé, a másfél hektárnyi erdőt még idén áprilisban csere útján, emlékeztet az rtl.hu. 

A portál megkeresésére Tiborcz István sajtósa azt yilatkozta, hogy az adásvétel transzparens módon, a jogszabályok betartásával történt. Az érintettek ezen felül nem akarják kommentálni a vásárlást. 

Az rtl.hu felidézi, hogy egyébként Fejér megyében több száz hektár került már Tiborczék kezébe:  Ángyán József volt államtitkár 2015-2016-os jelentése szerint Fejér megyében összesen több mint 490 hektárnyi föld került Tiborcz István, az apja, valamint a testvére tulajdonába. Ráadásul a földek után a Tiborcz család tagjai jelentős, összegezve több mint egymilliárdf forintnyi agrártámogatást is kaptak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk