70 százalékos az átoltottság, egy covidos sincs Nagyivánon

  • narancs.hu
  • 2021. november 11.

Belpol

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben a harmadik oltás is „népszerű” a háziorvos szerint.

Egyetlen koronavírusos beteg sincs a kétezer lelkes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyivánon – közli az atv.hu.

A csatornának Szalai Viktor háziorvos nyilatkozott. Azt mondta, a tiszafüredi járásban lévő településen az emberek csaknem 70 százaléka oltott, nem csak az első kettő oltásért, hanem a harmadikért is szívesen jönnek az emberek, és betartják a járványügyi szabályokat. 

A háziorvos arról számolt be, hogy naponta 25-30 védőoltást adnak be.

Az atv-nek nyilatkozott a 75 éves Gyöngy Imre, aki arról beszélt, hogy félt a koronavírustól, és a védőoltás mindhárom adagját fölvette. A családját sem nagyon kellett győzködni, úgy döntöttek,  „inkább oltatnak, mint hogy az intenzív osztályon kössenek ki”.

Az atv a pécsi tudományegyetemre is hivatkozik, ahol a fertőzési mutatók emelkedésével ismét többen jelentkeztek védőoltásért.

Tibold Antal, az ottani oltópont vezetője arról nyilatkozott, tévhit, hogy az oltás véd a megfertőződés ellen. A betegség „kiállásával kapcsolatban” fontos a szerepük. „Az oltottaknál látszik, hogy enyhén folyik le a betegség, és szignifikánsan kevesebben, tehát nagyságrendileg kevesebben kerülhetnek be az intenzívre, náluk a halálos kimenetelnek a valószínűsége is sokkal alacsonyabb” – magyarázta Tibold Antal.

Szó volt olyan újabb kutatási eredményről, amely szerint vannak betegek, akiknek bejut a vírus a szervezetébe, de az immunrendszer T-sejtjei elpusztítják, ezért a tesztek negatív eredményt mutatnak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk