954 milliós osztalékot vett ki a cégéből Szalay-Bobrovniczky Kristóf

  • narancs.hu
  • 2024. június 1.

Belpol

Talpra állt a honvédelmi miniszter vállalata.

Noha 2022-ben, amikor miniszterré nevezték ki, számos cégtől meg kellett válnia, két vállalkozás megmaradt Szalay-Bobrovniczky Kristóf portfoliójában: a szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozó UJ Clinic Zrt. és a vagyonkezelési tevékenységet végző London Capital Zrt. Utóbbin keresztül Garancsi István üzlettársa volt.

A London Capital Zrt. tavaly 665 millió forintos veszteséggel zárt a korábbi 19,1 milliárdos profit után. Ennek ellenére Szalay-Bobrovniczky Kristóf az 1,6 milliárdos tartalékból 954 millió forintos osztalék kifizetéséről döntött.

Érdekesség, hogy a cégben 8,1 milliárd forintos követelést is nyilvántartanak, ebből 780 millió forintot magának a tulajdonosnak, Szalay-Bobrovniczkynak kellene törlesztenie a saját cég felé.

Egyszerűbben megfogalmazva, a honvédelmi miniszter a saját tulajdonában lévő cégtől vett kölcsön 780 millió forintot a kifizetett busás osztalékok mellett – értékeli az adatokat közlő 444.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk