Az állam járatritkítást tervez több HÉV vonalon januártól

  • narancs.hu
  • 2023. december 12.

Belpol

Karácsony szerint ez elfogadhatatlan, ritkítás helyett új járművekre, felújításokra lenne szükség.

Annyira nem bírja működtetni az állam a HÉV-eket, hogy járatritkítást terveznek több vonalon januártól. Ez elfogadhatatlan

– írtaFacebookon Karácsony Gergely hétfőn. A főpolgármester emlékeztetett, hogy a HÉV-vonalak működtetését még elődje, Tarlós István főpolgármestersége alatt adta át az állammnak a főváros. "Ígértek azóta mindent: új járműveket, felújítást, de ebből semmi nem lett" – írta Karácsony.

A főpolgármester azt írta, hogy a MÁV–HÉV tájékoztatása szerint a járatokat januártól kell ritkítani, méghozzá azért, mert nincs elég járművük. "Az elöregedő járművek miatt ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy nem következnek újabb ritkítások, pedig már a mostani is sokaknak fog fájni" – jegyezte meg.

Karácsony kiemelte, hogy a szentendrei 116 ezer, a ráckevei HÉV pedig 27 ezer utast szállít naponta. Szerinte ezeken a vonalakon "járatritkítás helyett új járművekre, felújításokra van szükség".

Mielőbb tisztán kellene látni, hogy mikor, és milyen forrásokból történhet meg a HÉV-vonalak felújítása – és hogy addig mire számíthatnak az utasok.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk