Antall Józsefről nevezné el Karácsony Gergely a ferihegyi repülőtérre vezető utat

  • narancs.hu
  • 2023. december 12.

Belpol

Mert megérdemli. 30 éve halt meg a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnöke.

"Budapesten van közterület elnevezve a köztársaság első elnökéről, úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen. Ezért

kezdeményezem, hogy a főváros egyik legfontosabb útja – a felújítás előtt álló, soha el nem nevezett – ferihegyi repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben"

írta a Facebookon Karácsony Gergely.

A rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnöke, Antall József ma harminc éve halt meg. A főpolgármester bejegyzésében idézte őt, és azt írta, "ahogyan eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé".

Karácsony szerint politikusként sok vitájuk lett volna, "de a történelem ítélete egyértelmű: felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is - ezt pedig »a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül«".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.