A Budapest Pride 26 éves csapattagját is kitüntetik az MTV EMA gálán

  • narancs.hu
  • 2021. november 14.

Belpol

Radványi Viktória a Generation Change nevű elismerést veheti át. 

A Budapest Pride csapatának 26 éves tagját, Radványi Viktóriát is kitüntetik a vasárnap esti MTV EMA-gálán – szúrta ki a hvg.hu. Radványi Amir Ashourral (Irak), Matthew Blaise-zel (Nigéria), Sage Dolan-Sandrinóval (Egyesült Államok) és Erika Hiltonnal (Brazília) együtt fogja megkapni a gála Generation Change nevű elismerését.

A portál emlékeztet rá, hogy Chris McCarthy, az MTV Entertainment Group Worldwide elnök-vezérigazgatója át akarta helyezni a díjátadót egy másik országba, miután megtudta, hogy Magyarországon elfogadták a homofób törvényt. Később azonban úgy döntött, hogy az MTV EMA-t arra kell használni, hogy tiltakozzanak a törvény ellen.  

„A döntés mindannyiunk számára világos volt. Nem szabad áthelyezni az eseményt. Helyette tovább kell lépnünk, és a műsort lehetőségként kell használnunk arra, hogy szolidárisak legyünk az LMBTQ-közösséggel Magyarországon és szerte a világon, miközben továbbra is harcolunk az egyenlőségért” – fogalmazott McCarthy.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk