A budapesti Fidesz a közgyűlésben panaszkodik az Elkxrtuk miatt

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 29.

Belpol

Karácsony Gergely szerint neki nem dolga meghatározni, melyik moziban mit játsszanak. 

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén kérte számon Karácsony Gergely főpolgármesteren, hogy a Budapest Film miért csak egy mozijában vetíti az Elkxrtuk című filmet - írja a Telex.

Korábban Kálomista Gábor, a 2006-os őszi eseményeket feldolgozó film producere panaszkodott arról, hogy a fővárosi mozik "politikai okokból" nem veszik műsorra a filmjét.

A Telex beszámolja szerint a közgyűlésen Karácsony azt mondta, nem az ő kompetenciája meghatározni a moziműsort, arról a Budapest Film vezetése szakmai alapon dönt.

„Szégyellném, ha utasítást kellene adnom, melyik moziban, mit játsszanak” - mondta Karácsony

A fővárosi Fidesz-frakció Facebook-posztban is foglalkozik a témával, ebben nem a főpolgármester, hanem a budapesti DK-s képviselők reakcióját emelik ki. 

A Budapest Film korábban azt közölte, legnagyobb mozijukban, a Corvin filmpalotában biztosítanak napi egy főműsoridős vetítést az Elkxrtuknak, de a közönség érdeklődésének függvényében nem zárkóznak el további időpontoktól sem.  

Leadkép: Facebook/ELK RTUK

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk