A DK felszólította a NAV-ot: indítson vagyonosodási vizsgálatot Völner Pál ellen

  • narancs.hu
  • 2021. december 10.

Belpol

Korábban a Fidesz döntött arról, hogy parlamenti eszközökkel ne lehessen vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni egy képviselő ellen.

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), hogy azonnal indítson vagyonosodási vizsgálatot Völner Pál ellen.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője pénteki online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a sajtó az utóbbi napokban sokat írt arról a cégbirodalomról és azokról a családi vagyonokról is, amelyek a korrupcióval gyanúsított Völner Pál családjához köthetők. Ezek között volt ingatlanokkal foglalkozó cég és hajózáshoz kapcsolódó vállalkozás is, ez azonban még messze nem minden – mondta. A DK felfedezett két újabb céget, a lovardákkal foglalkozó Aktív Lovak Kft.-t és az Active Horses Kft.-t, amelyeknek tagja Völner Pál egyik lánya – mondta a politikus.

A DK-szóvivő hangsúlyozta: jogában áll az embereknek tudni, hová kerültek a "korrupcióval szerzett milliók". Barkóczi Balázs azt mondta,

nem véletlen, hogy Orbán Viktor és a Fidesz" korábban úgy döntött, hogy a parlamenti eszközökkel ne lehessen vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezni egy képviselő ellen, ezt csak az adóhatóság tehesse meg.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk