Pintér Sándor: vizsgálja az Operatív Törzs a PCR-tesztek ingyenessé tételét

  • narancs.hu
  • 2021. december 10.

Belpol

Viszont azt senki sem vizsgálja, ki a felelős azért, hogy 5 milliárd forintnyi, lejárt PCR-teszt végezte a kukában.

„A rövid idő alatt eredményt adó gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét, azok szavatossági ideje az ellátórendszer rendelésállományának lecsökkenése következtében lejárt, az Országos Kórházi Főigazgatóság elrendelte megsemmisítésüket.”

Az antigéntesztek megjelenésével indokolta Pintér Sándor belügyminiszter azt, hogy 5 milliárd forint értékben jártak le PCR-tesztek, amiket végül meg kellett semmisíteni 

– derült ki abból az írásbeli válaszból, amit Szabó Tímeának, a Párbeszéd képviselőjének adott.

Szabó firtatta azt is, ki a felelős mindezért, erre Pintér azt válaszolta, hogy az ellátás nem szenvedett kárt, így nem indokolt vizsgálat.

Pintér Sándor hozzátette, a tesztelés ingyenessé tételének lehetőségét az Operatív Törzs a külföldi minták alapján folyamatosan vizsgálja.

Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is rendre ezt válaszolta a Kormányinfón, mikor felmerült a kérdés: a lejárt PCR-tesztek ügye miatt tervezik-e, hogy ingyenes teszteket biztosítsanak nagy számban, legalább már akkor, ha a lejárati idejük közeleg.

(parlament.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk