A DK-hoz igazolt a Momentum egyik eddigi Veszprém megyei képviselője

  • narancs.hu
  • 2020. november 22.

Belpol

Benedek Szilveszter Gyurcsány élőzésében jelentette be, hogy ezentúl a DK agrárügyekért felelős politikusa lesz.

Benedek Szilveszter tavaly ősszel a Momentum listavezetőjeként jutott be a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésébe, szombaton azonban bejelentette kilépését a pártból - írja a 444.hu.

A politikus a DK-hoz igazol, ezt Gyurcsány Ferenc élő videójában jelentette be. Benedek azt mondta, hogy itt tud a legtöbbet tenni „egy hatékonyabb, sikeresebb és igazságosabb mezőgazdaságért és agrárpolitikáért”.

Gyurcsány Ferenc és a DK a Facebookon élő sajtótájékoztatón, majd közleményben jelentette be Benedek Szilveszter pártba lépését. Gyurcsány elmondta, hogy a 33 éves politikus agrármérnökként végzett és egy mezőgazdasági céget vezet. Szakpolitikusként pedig az a célja, hogy a hazai agrárélet jelenlegi igazságtalan rendszerén változtasson.

Gyurcsány Ferenc ezt követően arra is kitért, hogy Benedek Szilveszter korábban a Momentum tagja, valamint a párt Veszprém megyei képviselője volt. Benedek ezt megerősítve hangsúlyozta, átlépése egy meggondolt döntés volt, ugyanis úgy látja, a DK-ban hatékonyabban tudja képviselni programját. Azt is hozzátette, a Momentumból a mai napon hivatalosan is kilépett, a megyei közgyűlésben pedig már a DK színeiben vesz részt.

Figyelmébe ajánljuk