A DK petíciót indít a katás adózás megszűntetése ellen

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 29.

Belpol

Ha kivezetik ezt az adóformát, az egyenlő az adóemeléssel - állítja a párt.

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást - jelentette be a párt frakciószóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

 Kálmán Olga szerint az elmúlt napokban Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja.

Ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási formáját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással - fogalmazott a frakciószóvivő. Hozzátette: emiatt több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe.

Ez az adóemelés nyilván annak a fideszes megszorító csomagnak a része, amelyet a héten kezdett bejelenteni "Orbán Viktor törvénytelen kormánya" - mondta az ellenzéki politikus.

Kálmán Olga hangsúlyozta: a DK elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, és nem fogják tétlenül nézni, hogy a Fidesz a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal, a kis- és családi vállalkozásokkal fizetteti meg elhibázott gazdaságpolitikája árát.

Ha a kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor "forduljon a saját oligarchái felé" - javasolta a politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk