A felmondást benyújtó szülésznők többsége mégis a Szent Imre Kórházban marad

  • narancs.hu
  • 2022. november 10.

Belpol

A felmondási idő lejárta előtt tízen mégis a maradás mellett döntöttek.

Mire lejárt a Szent Imre kórházból távozni készülő szülésznők felmondási ideje, nagy többségük meggondolta magát – derült ki a Népszava értesüléseiből.

Az intézmény szülészeti osztályán még októberben  mondott fel a 28-ból 14 szülésznő.  A bábák azért döntöttek így, mert az intézmény november elsejétől nem engedélyezi, hogy a választott szülésznők a beosztásukon kívül is bent lehessenek szüléskor. Ebben a kórházban eddig viszont lehetőséget adtak erre, így sok olyan kismama is ezt az intézményt választotta, aki területileg nem oda tartozott.

Emellett néhány nappal később kiderült, hogy az intézményi szigorítás előzménye az volt, hogy korábban rendőrség egy „álnéven írt panaszos bejelentés nyomán” vizsgálódott a szülészeten, mert a levél arról szólt, hogy a kismamák gyakorlatilag "bérelhettek" szülésznőt az intézményben, ötven-hetvenezer forintot fizetve nekik, akik erről számlát is adtak tanácsadás, szülésfelkészítés címen.

Narancs ekkor úgy értesült, hogy a távozások hátterében nem csak az intézményi protokoll változása állt, hanem személyi és anyagi kérdések is. A Népszava most azt írja, hogy a bérek most sem változtak, de ennek ellenére a napokban lejáró felmondási idő végére tíz szülésznő visszavonta felmondását.

A távozás mellett maradó négy szakemberről a lap úgy tudja, hogy ketten a magánszektorban folytatják munkájukat, további két szülésznőnek pedig részállása volt ebben a kórházban, és ez szűnik meg most.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk