A Fidelitas-elnök elképesztő válasza: azért kell a rabszolgatörvény, hogy aki többet akar dolgozni, többet dolgozhasson

  • narancs.hu
  • 2018. december 7.

Belpol

És persze: szocialisták.

Jövő szerdán szavaz az Országgyűlésről a rabszolgatörvényről, amelyen még az utolsó pillanatban is módosítottak régi, fideszes szokás szerint.

A szavazás előtt még betoltak egy módosítást a túlóratörvény javaslatba

Marad a 400 óra, és nem kell hozzá kollektív szerződés. Az országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtök este nyújtotta be a "rabszolgatörvénynek" nevezett törvényjavaslat szövegét. A hvg.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy a múlt kedden botrányba fulladó országgyűlési vita és a héten zajló egyeztetések után sem lesz a javaslatban túl sok engedékenység.

A hétvégén tüntetés is lesz a törvény miatt, de a Fideszt nem lehet eltántorítani, az MTI tudósítása szerint ma Böröcz László Fidelitas-elnököt, a párt frakcióvezető-helyettesét állították ki, hogy védje meg a törvényt, ő pedig mindent meg is tett, hogy teljesítse a feladatot.

Azok a szocialisták tiltakoznak a munka törvénykönyvének most tervezett módosítása ellen, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé – mondta Böröcz, aki szerint a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, magas adókkal és megszorításokkal tönkretették a dolgozókat és a családokat.

false

 

Fotó: MTI/Kovács Attila

Azt is mondta, hogy a Fidesz–KDNP mindig is a munkahelyteremtést tartotta fő céljának, és szerinte a munka törvénykönyvének most tervezett módosítása is azt szolgálja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől lebontsák a bürokratikus akadályokat.

Figyelmébe ajánljuk