A Fidesz tényleg visszakozik az önkormányzati lakások ügyében

  • narancs.hu
  • 2021. május 26.

Belpol

Böröcz László a Facebookon magyarázkodik. 

Szerda reggel arról írt az atv.hu, hogy a kormány csak a főváros világörökségi részeire vonatkozóan fogja támogatni a lakástörvényhez benyújtott törvénymódosító javaslatot, amiről Kocsis Máté frakcióvezető már tájékoztatta is a képviselőket. 

Böröcz László ezt az értesülést a Facebookon erősítette meg. Mint írta, „az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal nem akarja, hogy a bérlakásokban élők saját lakáshoz jussanak, a bérlők nem számíthatnak rájuk. Hosszú egyeztetéseknek követően az is világossá vált, hogy a polgármestereknek is különböző elképzelési vannak az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban, ezért a frakcióval arra az álláspontra jutottunk, hogy a javaslatunkat a világörökségi területekre korlátozzuk”. 

A fideszes képviselő két hete benyújtott törvényjavaslata arra kötelezte volna az önkormányzatokat, hogy a tulajdonukban lévő bérlakásokat legfeljebb a piaci ár 30 százalékáért adják el a bérlőiknek. A javaslatot az ellenzéki vezetésű önkormányzatok egységesen támadták, de több kormánypárti polgármester is kritizálta.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

 

Neked ajánljuk