Hivatalosan is indul Pálinkás József az ellenzéki előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. május 26.

Belpol

Az MTA korábbi elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere is megméretteti magát. 

„A párt miniszterelnök-jelöltje az egy nappal korábban megtartott közgyűlés döntése után – ahol Pálinkást ellenszavazat nélkül jelölték ki – nem más, mint a párt elnöke, Pálinkás József” – írta közleményében az Új Világ Néppárt (ÚVN) az Azonnalinak, de Pálinkás József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is az indulásáról beszélt. 

Ahogyan arra a portál emlékeztet, Pálinkás körülbelül egy hete jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk a hatpárti ellenzékkel és részt vesznek majd az őszi előválasztáson. A megállapodásukat korábban az gátolta, hogy az ÚVN nem értett egyett azzal az ellenzéki állásponttal, miszerint az induló jelölteknek előzetesen nyilatkozniuk kell arról, hogy a 2022-es győzelmük esetén melyik pártba ülnének be. 

Pálinkás József korábban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, valamint az első Orbán-kormány oktatási minisztere volt, aki tavaly nyáron alapított egy konzervatív-liberális pártot, amivel többek között a Fideszből kiábrándult szavazókat szeretnék megszólítani. A miniszterelnök-jelölttel a közelmúltban készített interjút a Magyar Narancs. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk