A főispán odacsapott: fegyelmi eljárást indít a jászberényi ellenzéki polgármester ellen

Belpol

Mert nem hívott össze rendkívüli testületi ülést a képviselő-testület feloszlatására.

A jászberényi önkormányzati képviselő-testület feloszlatását kezdeményezte pár hete Gedei József. A tavaly alpolgármesteri tisztségéről lemondott, szintén ellenzéki DK-s politikus előterjesztését a testület rendes ülésén nem vette napirendre a polgármester. Ezután a Fidesz kezdeményezte rendkívüli ülés összehívását, erre 15 napja volt Budainak, de nem tette, mert akkor az időközi választás pont karácsonykor lett volna. Mivel a város vezetője nem tett eleget törvényi kötelezettségének, ezért a főispán, Berkó Attila fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene, ami Budaira nézve akár súlyos következményekkel is járhat - mindezt Budai saját közösségi oldalán jelentette be.

Mint írja,  "nincsenek illúzióim, mit fog dönteni a Fidesz-DK többségű testület. Én azonban egyenes gerinccel állhatok Önök elé, hiszen amit vállaltam, megtettem. Munkámat - amíg engedik - ellátom, a város és a benne lakók ügyeit a továbbiakban is becsülettel, lelkiismeretesen intézem. És ezúton emlékeztetem a dölyfös nagyurakat, hogy Lúdas Matyinak harmadjára is sikerült igazságot szolgáltatnia." Ezzel arra célzott, hogy kétszer már legyőzte a Fideszt. 2019-ben ugyanis pár szavazattal megnyert megválasztását megtámadták, ezért új voksolást írtak ki, amit viszont hatalmas fölénnyel nyert meg.

A testület feloszlatását egyébként a soron kívüli testületi ülésre már napirendre vetette volna a polgármester, így január-februárban lett volna a választás.

Információink szerint a Fidesz-DK-tengely azért siet az időközi választást karácsony tájékán megtartani, mert akkor mindenféle ajándékkal el lehet halmozni a választókat, míg erre január-február környékén már nem lenne módja. Sőt, akkor már a választók még inkább a bőrükön éreznék a rezsiemelés hatásait.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk