A francia Riviérára utaztatta a tankerületi vezetőt és az iskolaigazgatókat a fideszes önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2023. május 13.

Belpol

Hogy „megismerkedjenek a francia oktatási rendszerrel.”

Nizzába utaztatta tanulmányi kirándulásra a XVI. kerületi önkormányzat az észak-pesti tankerület vezetőjét és több általános iskola igazgatóját – tudta meg az RTL híradója.

A XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter szerint „évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút”, így ismerték meg a német és a spanyol oktatási rendszert is.

A polgármester szerint nálunk megbecsülik a pedagógusokat, minden évben bált szerveznek, ahol „a kerületi pedagógusoknak ingyenes a részvétel”, időnként jutalmat is kapnak a pedagógusok, és 2007 óta minden évben felújítanak egy iskolát vagy óvodát. „Talán nem véletlen, hogy a pedagógusok soha nem tüntetnek a kerületi önkormányzat ellen.”

A polgármester arra nem válaszolt, hogy pontosan hányan utaztak Nizzába, és arra sem, mennyibe került mindez az önkormányzatnak. 

Az önkormányzat ellenzéki képviselője, az MSZP-s Vajda Zoltán szerint azonban szerencsétlen dolog ilyenkor a Riviérára utaztatni az intézményvezetőket és tankerületi vezetőket. Egy kerületi pedagógus arról számolt be, hogy eközben nincsenek megfelelő eszközök a tanításhoz: „A kréták, a táblafilcek, mind nagyon vacak. Saját pénzünkből kell mindent beszerezni. Színes fénymásolónk nincsen, egyetlen fekete-fehér fénymásolónk és nyomtatónk van. De ha kicsit többet másolunk, már megkapjuk a magunkét. Nagyon nagy spórolásban kell lenni.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).