A helyi Momentum szerint a ferencvárosi parkolási mutyi érintettjeit is megilleti az ártatlanság vélelme

  • narancs.hu
  • 2019. április 12.

Belpol

Nagyon veszélyes BIZONYÍTÉKOK nélkül vádaskodni.

A Momentum ferencvárosi alapszervezete történetének első Facebook-bejegyzésében a kerület ellenzéki tárgyalásait kommentálja, illetve megindokolja, miért nem támogatja a függetlenként bejelentkező Baranyi Krisztinát.

Nagy Tibor, a kerületi alapszervezet vezetője többek között ezt írja:

"Jogállamban élünk, ahol az ártatlanság vélelme MÉG a politikai ellenfeleinknek is kijár. Újra és újra leírni, hogy valaki feltárta a helyi parkolási maffia sötét ügyeit, amiben X és Y is érintett, szintén nem korrekt. Gyanús dolgokra rámutatni tiszteletre méltó közszolgálati tevékenység, de BIZONYÍTÉKOK nélkül vádolni és bűnösséget kikiáltani nagyon veszélyes. Mi szeretnénk a végére járni minden korrupciós ügynek, és a jog előtt elszámoltatni a benne részt vevő ÖSSZES politikust."

A Momentum azért nem támogatja a parkolási ügyben igen aktív Baranyit, mert a volt LMP-s Jancsó Andreát jobb jelöltnek tartják. A nemrég bejelentett négypárti ellenzéki megállapodás szerint ugyanakkor a 9. kerületben a Párbeszéd nevezheti meg a polgármesterjelöltet. Nagy Tibor azt írja, kíváncsian várják, ki lesz a befutó.

Figyelmébe ajánljuk