A Jobbik benyújtotta a korrupcióellenes törvényjavaslatot

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 18.

Belpol

A Fidesszel együtt fúrják meg a népszavazást.

Gulyás Gergely vasárnapi közlése alapján úgy tűnt, a Fidesz a vasárnapi boltzár és a NOlimpia népszavazások „meghekkelése” receptjével nyírná ki Vágó Gábor korrupcióellenes kezdeményezését is.

A Fidesz a korrupcióellenes népszavazás gondolatától is irtózik, még törvényt is módosítana, hogy megakadályozza

Gulyás Gergely a menekülési útvonalat is látja már. Vágó Gábor már a második, a Nemzeti Választási Bizottság által jóváhagyott népszavazási kezdeményezéshez gyűjti támogatóival az aláírásokat.

Gulyás azt pedzegette, hogy csupán törvénymódosítást kellene benyújtania valamelyik ellenzéki párt képviselőjének a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról, és a kérdés meg is lenne oldva, ugyanis a Fidesz is támogatja a kezdeményezést. És lám, a Jobbik most épp úgy módosítaná a büntető törvénykönyvről szóló törvényt, hogy a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét egységesen 12 évre emelné.

Vágó Gábor népszavazási kérdése véletlenül épp úgy szól, hogy „Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”

A Jobbik indoklása szerint a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének emelése szükséges ahhoz, hogy a felelősségre vonás biztosított legyen minden esetben. Mivel a korrupció elleni harc közös cél, a Fidesz új frakcióvezetője pedig támogatóan nyilatkozott egy ilyen jellegű javaslatról, a beterjesztők (Apáti István, Staudt Gábor, Vona Gábor) azt remélik, hogy a módosítás ennek fényében mielőbb hatályba léphet.

Megy itt minden, mint a karikacsapás.

Figyelmébe ajánljuk