Orbán: Megerőszakolnak, ha nem vagyunk hajlandóak befogadni a migránsokat

  • 2017. szeptember 18.

Belpol

Aki nem vesz részt a nemzeti konzultáción, az…

Ma kezdődött a 2018-as választások előtti utolsó őszi parlamenti ülésszak. Orbán Viktor nyitóbeszéde természetesen bővelkedett sorosozásban, kijelölve a választási kampány kommunikációjának irányát: a fő ellenség még mindig Soros György és Brüsszel. Meg a felénk tartó menekültek milliói.

A Fidesz–KDNP néhány napja tartott frakcióülésén kimondták, hogy Magyarország legégetőbb problémája

jelenleg és továbbra is a menekültválság.

Orbán mostani beszédében sikernek értékelte, hogy a kvótaellenes narratívával még mindig a kormány határozza meg a közbeszédet, és nem sikerült az ellenzéknek fordítani. Mint mondta: ezen később sem szándékoznak változtatni.

A miniszterelnök szerint egy

új világrend lép életbe, világmértékben rajzolódnak át a hatalmi vonalak,

ez az átrendeződés, a népmozgás pedig Európát is elérte és próba alá vette: „A népvándorlás egybeesik az iszlám világoffenzívájával (…) Amit eddig láttunk, csak a bemelegítés volt” – mondta a migrációról. Majd egy NATO-jelentésre hivatkozva azt mondta, hogy 2020-ig 60 millió ember mozdul meg Afrikából, döntően Európa felé.

Féljetek és rettegjetek! – erre képes a kormánymédia

No meg hazudni, akkor is, amikor már rég leleplezték őket. Ezzel a címlappal jelenik meg a héten Orbán Viktor kedvenc hetilapja, a Demokrata. A gonoszul a primer félelem- és gyűlöletkeltésre alapozó uszító címlapok sorából mégis kiemelkedik ez az alkotás.

„Az elhibázott brüsszeli bevándorláspolitika következménye a közbiztonság drámai esése, a terrorcselekmények mindenhetessé válása” – figyelmeztetett Orbán.

Beszédében a kormányfő két pólusra osztotta az országokat: az egyik a bevándorlóországok, a másik a nem bevándorlóországok csoportja. Előbbiek helyeslik a migránsok, a bevándorlók, a honfoglalók és az inváziós népcsoportok betelepedését, összetételükben pedig már most csökkent a keresztények száma.

Magyarország azonban az utóbbihoz tartozik, ragaszkodik az identitásához, életformájához, biztonságához. „Mi magyar Magyarországot akarunk, és európai Európát is szeretnénk” – folytatta Orbán, aki szerint e kérdésen múlik az egész unió jövője. A kötelező betelepítési kvótával azonban Brüsszel nem akarja tiszteletben tartani Magyarország akaratát, és „megerőszakolnak, ha nem vagyunk hajlandóak befogadni migránsokat” – mondta.

Orbán Viktor szerint ez Soros György és a tenyeréből evő brüsszeli bürokraták terve, így aki nem akarja ezt,

annak részt kell venni a következő nemzeti konzultáción.

Amúgy minden rendben van, csökkent az államadósság, nőtt a gazdaság, emelkedett a foglalkoztatottak száma, a munkanélkülieké pedig csökkent. „Sikerült a munkaalapú társadalom felépítése (…) Összességében a második negyedév adatai alapján azt látom, hogy egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon.”

Orbán Viktor nem feledkezett meg a sportról sem. Elmondása szerint

Budapest „belépett a globális sportnagyvárosok világába”

a vizes- és a cselgáncs-vb megrendezésével, és hazánk – egy foci-világbajnokságon kívül – bármilyen sporteseményt képes lenne megszervezni.

A két sportesemény nagyszerű sikereiről írtunk például itt, itt vagy éppen itt.

Figyelmébe ajánljuk