A Jobbik ellenállást hirdet Orbán rendszerével szemben, amely a párt szerint egyre inkább diktatórikus, lenézi a magyar embereket, és egyre korruptabb

  • narancs.hu
  • 2018.09.29 19:30

Belpol

A Jobbik a Nemzeti Együttműködés Rendszerével szemben határozza meg magát, „mindenkinek, aki kormányváltást, rendszerváltást szeretne ma elérni Magyarországon, annak legyen hiteles alternatívája”.

Ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer leváltása érdekében a Jobbik szombaton, a párt Budapesten tartott huszadik kongresszusán.

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Sneider Tamás pártelnök közölte, „változás nem történt a Jobbik gondolkodásában”, csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született A nemzeti ellenállás kiáltványa címmel, amelyet a kongresszus egyhangú szavazással fogadott el.

Sneider elmondása szerint legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, „amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt”.

Lassan attól kell félnünk, hogy a magyarok említésekor a lopás és a tolvajlás jut majd az egész világ eszébe, és ilyen szégyenben kell élnie a magyarságnak – fogalmazott a pártvezető, hozzátéve, mindent meg kell tenni, hogy ez ne történhessen meg.

Mint mondta, elsősorban nem a súlytalanná tett Parlament falai között kívánják megvalósítani az ellenállást.

Neked ajánljuk