A jobbikos képviselő feljelenti Rogánékat, mert tömény propagandát nyomnak levelekben

  • narancs.hu
  • 2022. január 11.

Belpol

Járványügyi tájékoztatás helyett.

"Feljelentjük Rogánékat, mert járványügyi tájékoztatás helyett tömény propagandát nyomnak levelekben" - írja Lukács László György jobbikos politikus, az ellenzéki összefogás jelöltje a Facebook-oldalán.

A politikus hozzáteszi: "Gondolom már más is észrevette, hogy a leggusztustalanabb propagandát nyomják Rogánék azokban az e-mailekben, amelyeket az oltásra regisztráltaknak küldenek! Az Orbán-kormány a hatalmával és a kormányzati pozícióval visszaélve - kihasználva a magyar állampolgárok COVID oltásra való regisztrációját - tolja az hazug sikerpropagandát."

Lukács arról beszél, hogy az oltás miatt mindenkinek regisztrálnia kellett magát a saját e-mail címével és be lehetett jelölni, ha valaki kér friss oltásügyi információkat. Ám ahogy Lukács megjegyzi, "csupa olyan információt küldözgetnek Rogán propagandista pribékjei aminek jóformán semmi köze a járványhelyzethez." Erről ír a hvg.hu is, keddi cikkük szerint a kormány propagandaanyagok kiküldésére is használja azokat az e-mail-címeket, melyeket az emberek a koronavírus elleni oltáshoz való regisztrációjukkor adtak meg.

Mint írják, két ablakot lehetett bepipálni a Vakcinainfó oldal, az egyik kötelező volt és arról szólt, hogy az oltakozó személy hozzájárul ahhoz, hogy a szükséges adatai átkerüljenek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK), enélkül nem is lehetett volna intézni a vakcinázást. A másik szabadon választható volt és arról szólt, hogy:

Hozzájárulok, hogy későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.

A lap megjegyzi, hogy az már csak az adatkezelési tájékoztatóból derül ki, hogy ezzel az ember önként hozzájárult ahhoz, hogy a közölt kapcsolattartási adatait, vagyis a nevét, e-mail-címét, telefonszámát és ha meg kellett adnia, akkor a lakcímét is „további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás, illetve elektronikus levél küldése céljából” visszavonásig a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezelje, amit ugyebár Rogán Antal irányít. Az adatok pedig feldolgozásra az Idomsoft Zrt. nevű állami céghez kerülnek.

A cikk szerint az elmúlt napokban a lap több munkatársai is megkapta ugyanazt a "Tudja, melyek a legfontosabb változások 2022-ben?" tárgyú levelet, amit a Kormányzati Tájékoztatási Központ küldött a bounce [at] hirlevelkuldo [dot] kormany [dot] hu e-mail-címről.

"Lassan 40 ezer honfitársunk halála szárad lelkükön, mert védekezés helyett propagandát, normális felkészülés helyett lezárásokat hirdettek és kormányozták az országot veszélyhelyzetből veszélyhelyzetbe. Szóval véleményem szerint bőven kimeríti, a személyes adattal visszaélés büntetőjogi tényállását, amit tájékoztatás címen művelnek" - írja Lukács a posztjában. A politikus azzal zárja bejegyzését, hogy a feljelentéshez szükséges jogi lépéseket megtette.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk