"A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát"

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 18.

Belpol

Az ellenzéki pártok vezetői közös közleményben üzenik: Stop, Orbán!

Szombaton késő délután közösen adott ki közleményt hat ellenzéki párt az előválasztást ért támadásra és a szavazás ideiglenes leállítására reagálva. Mint írták, "jöhet bármilyen támadás bárhonnan bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják, ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson".

A Szabó Tímea, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Gyurcsány Ferenc, Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan által aláírt kommüniké szerint "a hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az előválasztáson." Ugyanakkor azt is írják: tervük nem fog megvalósulni. 

"A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!"

- írják az ellenzéki vezetők, akik ezek szerint egyértelműen a Fideszt tartják az előválasztás rendszerét ért támadás felelősének. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk