A kormány attól tart, hogy az emberek nem értik a "gyermekvédelmi" népszavazást

  • narancs.hu
  • 2022. február 12.

Belpol

Ezért tájékoztató kampányt indítanak.

A kormány tájékoztató akciót indít a népszavazásról – olvasható a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán. Ahogy arról korábban már döntöttek, az áprilisi országgyűlési választásokkal egy napon lesz a "gyermekvédelminek" nevezett népszavazás is.  

Azzal kapcsolatban, hogy ez miért fontos a Fidesznek, nemrégiben több közvélemény-kutató is úgy fogalmazott, hogy a kormánypárt így akarja maximalizálni a szavazatait, azaz olyan választókat is voksolásra akarnak "csábítani", akiket az országgyűlési választás nem érdekel, az LMBTQ-ellenes népszavazás viszont igen. Így abban bízik a Fidesz, hogy ezek a szavazók – ha már a népszavazáson voksoltak –, akkor a jelöltekre, illetve a listára is ikszelnek. 

"A népszavazáson való részvétellel kiállhatunk a gyermekvédelmi törvény, így gyermekeink védelme mellett. Ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a referendumon. A tájékoztató akció a hagyományos felületek mellett internetes felületeken is zajlik majd, rövidesen tájékoztató honlap is indul" – indokol a kormány.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk