A kormány kedvenc szakkollégiuma bevásárolná magát a Libri-Bookline Csoportba

  • narancs.hu
  • 2020. október 2.

Belpol

Matthias Corvinus Collegium Alapítvány épp egy olyan vásárlást fontolgat, amellyel a kisebbségi tulajdonosa lenne a Libri-Bookline Csoportnak.

"Nagy lépésre készül a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC): megvásárolná az Axialis Holding Zrt.-t, amelynek köszönhetően kisebbségi tulajdonosa lenne a Libri-Bookline Csoportnak, és a tervek szerint a többségi tulajdonossal együtt irányítja a cégcsoport működését" - számolt be az Index cikke alapján a Forbes az üzletről.

A cikk szerint a felek egy jogilag nem kötelező érvényű megállapodást már aláírtak az ügyben. A tárgyalások sikere már csak a jelenleg folyamatban lévő átvilágítás eredményességén és a hatósági engedélyeken múlik.

A Forbes megjegyzi, hogy miután tekintélyes részvényvagyont kapott a kormánytól, az üzletre biztosan lesz fedezete a Matthias Corvinus Collegium Alapítványnak. Arról, hogy milyen részesedést szerezhet az MCC, ha tényleg nyélbe ütik az üzletet, még nem tudni. Mindenesetre a Forbes 2019-es Magyar 100 listáján a Libri-Bookline az 51. legnagyobb, teljesen magyar tulajdonban lévő vállalkozásként szerepelt, 17,1 milliárdos becsült értékkel - teszik hozzá.

A holnap ifjú serege

Eddigi költségvetése sokszorosát kapja a jövőben a Ma­thias Corvinus Collegiumot (MCC) fenntartó alapítvány, a cél a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményének kiépítése. De milyen képzés folyik abban a szakkollégiumban, amit a Habony Árpád hitelezőjeként ismert Tombor András alapított?

Figyelmébe ajánljuk