A kormánypárti médiában aláírást gyűjtenek a vasalódeszkás tanárt megalázó igazgatóért

  • narancs.hu
  • 2020. június 15.

Belpol

A portál szerint a tornatanárt normális társadalomnak ki kéne vetnie magából, és “Balázs József igazgató urat nem büntetni, hanem kitüntetni kellene”.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a tankerület meghurcolta azt a makói testnevelőtanárt, aki egy vicces videóval próbálta motiválni a diákjait a digitális oktatás kezdetén. Vezsenyi László, a Makói József Attila Gimnázium tanára még a digitális oktatás bevezetése után készített egy humoros videót arról, hogy a digitális testenevelésóra keretében egy vasalódeszkán fekve hogyan kell gyakorolni az úszást.

Ombudsmani vizsgálat is indult az ügyben, mely után a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, Balázs József lemondott, és bejelentése szerint június 15-i hatállyal távozik a posztjáról.

A 24.hu kiszúrta, hogy hétfőn ugyanakkor a hódmezővásárhelyi promenad.hu-n új fejezetéhez ért a történet, a fideszhez közeli portálon ugyanis megjelent egy petíció felhívás, amely Balázs József melletti kiállásra sarkall. A petíció szerint Balázs József remek pedagógus, Vezsenyi ráadásul „munkaidőben alkoholt fogyasztott és balesetveszélyesen oktatott”, “még akkor is, ha mindezt egy gyenge humorral akarta megfűszerezni”, a normális társadalomnak ki kéne vetnie magából, és “Balázs József igazgató urat nem büntetni, hanem kitüntetni kellene”. A fideszes portál azt veti a tornatanár szemére, hogy miközben bemutatta sajátos úszásoktatását, az asztalon, melyet szintén vett a kamera, két doboz Soproni állt.

A promenad.hu olvasói levelének címe: álljunk ki Balázs József mellett!

Az EMMI szerint túlkapás történt a vasalódeszkás tanár ügyében

A tárca elfogadja a tankerületi igazgató lemondását. „A tárca egyértelmű túlkapásként értékeli a tankerületi igazgató eljárását - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az ATV-nek. A tárca szerint mivel az érintett igazgató több szakmai hibát is vétett az utóbbi időszakban, ezért elfogadják a lemondását.

Figyelmébe ajánljuk