A Mészáros-cégek 854 milliót fizettek a TAO-támogatások rendszerébe az államkassza helyett

  • narancs.hu
  • 2020. június 16.

Belpol

És csupán négy cégről beszélünk.

A Mészáros-család cégei összesen 854 millió forintot pumpáltak a TAO-támogatások rendszerébe, ezzel párhuzamosan a költségvetésbe ennél kevesebbet, 839 millió forintot fizettek be a sokmilliárdos árbevételük után, szúrta ki az mfor.hu.

A lap a cégek leadott mérlegbeszámolója alapján számolta ki az összeget és az is kiderült, hogy:

  • A Fejér-B.Á.L. Zrt., ami Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában van, 88,9 millió forintot adott látvány-csapatsportok támogatására;
  • a Mészáros-gyerekek másik érdekeltsége, a Fejér Tervező Kft. sem maradt ki a TAO-támogatói körből, de ők csak 8 millió forinttal járultak hozzá valamelyik sportszervezet fejlesztési programjához;
  • az R-Kord Kft. kiegészítő melléklete szerint 261 millió forintot utaltak el TAO-támogatásként;
  • a Mészáros és Mészáros Kft. pedig 459,9 millió forintot nem a költségvetésbe utalt, hanem egy szimpatikus sportszervezet számlájára.

A lap megjegyzi, egyelőre nem minden Mészáros-érdekeltség tette közzé az éves beszámolóját, akik pedig leadták, azok közül sem mindegyik osztotta meg, mekkora összeget költött a látvány-csapatsport támogatásra.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.